Radio och Television

I denna kategori diskuterar eller kommenterar vi artiklar om flyg i tidningar och flygtidskrifter. Om Du anser att Din text skall publiceras i ett kommande nummer av Svensk Flyghistorisk Tidskrift, så skall Du sända Din text till vår tidskriftsredaktör. Sedan avgör Du själv om texten också kan läggas in här.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Radio och Television

Inläggav Bengt Ekbladh » 02 okt 2019, 22:18

Radio och Television..!
Kolla nr 1954-1969
Har bara snabbkollat...hittade sk 25 som använts till.., ja vadå?. hittar du numret?

https://www.aef.se/Amatortidningar/Radi ... ersikt.htm
Bengt Ekbladh
 

Re: Radio och Television

Inläggav Lars Sundin » 03 okt 2019, 07:39

Tack Bengt för detta tips. Det finns mycket att hitta via Internet tack vare flitiga webmasters och entusiaster. Mer än förr givetvis. De skrifter du tipsar om har jag inte hittat tidigare, däremot det som modellflygare har lagt ut om flyg- och motortidningar.

Kul för en 80-åring att bläddra och minnas. Det finns en hel del om radio för flyg; exempelvis den då nya radarn med sin mikrovågsteknik och instrumentlandningsssystem bättre än det civilflyget ännu dras med. Pappa var radiointresserad och jag minns hans travar av Populär Radio med sina röda omslag. Jag lyckades hitta hans artikel om Decca navigationssystem som togs i bruk under VK2 i Populär Radio nr 3/1947.

https://larsan13.files.wordpress.com/20 ... 3_1947.jpg

Och man hade bytt till grönt omslag!

I Radio och Televison nr 12 1964 presenteras den nya Bällstaradarn vid Bromma som servade främst kontrollcentralen vid Arlanda (samt Flygvapnet).

Jag har i min blogg visat litet om "det gamla Arlandas" radioteknik och Bällstaradarn med mina anekdotiska minnen och min avlidne norske vän Thor Hafstads minnen av att sitta i Arlandas gamla torn under den flygledarutbildning han prövade på en tid och där b l a SAS första DC-8 OY-KTA förekom. ( http://hjak.se/scanair/html/fpl/oykta.htm Ack ja, en del finns kvar från Hans Jakobssons fina sajt en gång i tiden som så snopet försvann för honom genom en olycklig tangenttryckning. Men hjak.se kom tillbaka!)

https://larsan13.wordpress.com/2012/09/ ... r-i-tiden/
https://larsan13.wordpress.com/2014/09/ ... ra-minnen/
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2881
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen


Återgå till Artiklar om flyg i tidskrifter och kommentarer till notiser på SFF hemsida

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst