NY BOK: Curtiss Design 75 Hawk

Här kan Du annonsera flyg- och flyghistoriskt relaterade prylar och tjänster. SFF tar inget ansvar för lagda annonser utan alla affärer är helt en fråga mellan köpare och säljare.
Kommersiella annonser accepteras ej.
Den som agerar oseriöst på detta forum kommer att blockeras så snart SFF webbmaster får kännedom om att sådant förekommit.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

NY BOK: Curtiss Design 75 Hawk

Inläggav Rob » 17 maj 2021, 12:52

Dan Hagedorn, tidligere kurator for The Museum of Flight i Seattle, og Amaru Tincopa, begge spesialister i verdens- og latinamerikansk militær luftfart, har gått sammen om å lage denne definitive boken som beskriver Curtiss Design 75 og en av dens viktigste produksjonsvarianter, USAACs P-36, og dens mange internasjonale derivater. Design 75 fra 1935, slik det ble opprinnelig beskrevet av Curtiss, var uten tvil et vendepunkt i amerikansk jagerdesign. Den innlemmet mange tekniske fremskritt, som senere ble brukt over hele verden, og var for Curtiss et stort teknisk fremskritt.

Design 75 så operasjonelle tjeneste hos mange luftstyrker over hele verden og kunne gjøre krav på mange luftseire i intense 'dogfight' under den andre verdenskrigen. Det fløy sorties i både Europa, Nord-Afrika, Latin-Amerika, Midtøsten, India og Asia. Utrolig nok så Curtiss Hawk 75 tjeneste hos både allierte og akse luftstyrker.

Mange bøker har blitt utgitt, spesielt de som beskriver Hawk 75s i tjeneste for Frankrike og Finland, men etter åpningen av Curtiss-Wright Corporate Archive på National Air and Space Museum, Smithsonian Institution, har forfatterne klart å rette opp mange misforståelser og direkte myter rundt historien til typen. Boken gir en detaljert beskrivelse av alle derivatene til Hawk 75, alt godt illustrert med hundrevis av unike fotografier av høy kvalitet, hvorav mange er i farger. I tillegg har den anerkjente illustratøren Juanita Franzi laget et betydelig antall fargeprofiler, som hjelper til med å tolke teksten.

Forfattere: Dan Hagedorn and Amaru Tincopa
Format: 368 sider A4, hardback, 433 bilder og 34 fargeprofiler, noen få kart.
Språk: Engelsk
Utgiver: European Airlines Rob Mulder
ISBN: 978-82-93450-13-9
Pris: NOK. 375 + porto (inkluderer ikke tollavgifter, MVA eller importkostander). Bestilling og betaling:
https://www.europeanairlines.no/product/curtiss-design-75-p-36-and-international-derivatives/
Bilagor
Cover-RO.jpg
Med vennlig flyhilsen
Rob Mulder
Rob
 
Inlägg: 113
Blev medlem: 23 feb 2008, 12:55

Återgå till Köp-, byt- och sälj

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron