Sida 1 av 1

NY BOK: ROHRBACH – German All-Metal Aircraft Pioneer

InläggPostat: 17 maj 2021, 12:45
av Rob
Den tyske flydesigneren Adolf Rohrbach innså før andre at fremtiden innen flydesign lå i metall. Firmaet hans vokste raskt til å bli en av de største flyprodusentene i
Tyskland. Hans designer var banebrytende, og han oppfant flere funksjoner som er vanlige i fly i dag, men selv om Rohrbach-fly, spesielt flybåtene, var vellykkede og satte verdensrekorder, var de kommersielle feil. På den annen side produserte Rohrbach Roland landfly som i mange år fløy hos Deutsche Luft Hansa, Iberia og Deruluft på de mest krevende flyrutene i Europa.

Rohrbachs livstidsambisjon innen luftfart bar egentlig ikke frukt og utilstrekkelige midler, samt Wall Street-krasjen i 1929 bidro til at selskapet hans gikk konkurs. Den fortsatte å eksistere, men bygget ikke lenger fly som bar navnet Rohrbach. Det faktum at Rohrbach, til tross for alle hindringer og tilbakeslag, klarte å holde seg i luftfartsvirksomheten til han for tidlig døde i 1939, er bare en av den spennende begivenheten som inngår i denne historien. Boken er basert på omfattende forskning i arkivene og inneholder en unik samling bilder som vil bringe leseren tilbake i tid til en blanding av historisk faktum, tekniske detaljer og nostalgi.

Forfattere: Lennart Andersson and Rob J M Mulder
Sider: 192 sider, 250 bilder, annonser, tekniske tegninger og 8 fargeprofiler
Format: 210x297mm, hardback
Språk: Engelsk
Forlag: European Airlines Rob Mulder
ISBN: 978-82-93450-11-5
Pris: NOK 295,- + porto (inkluderer ikke tollavgifter, MVA eller importkostander. OBS! Inntil videre blir bestillinger fra Sverige sendt fra Sverige. Bestilling og betaling:
https://www.europeanairlines.no/product/1-rohrbach-german-all-metal-aircraft-pioneer/

Re: NY BOK: ROHRBACH – German All-Metal Aircraft Pioneer

InläggPostat: 17 maj 2021, 14:04
av Lennart A
Nu finns boken även i lager hos mig (295 kr + porto 99 kr).
https://z-bok.se/catalog.36.html

Lennart A