NY BOK: Kjeller- Vi Lander!"

Här kan Du annonsera flyg- och flyghistoriskt relaterade prylar och tjänster. SFF tar inget ansvar för lagda annonser utan alla affärer är helt en fråga mellan köpare och säljare.
Kommersiella annonser accepteras ej.
Den som agerar oseriöst på detta forum kommer att blockeras så snart SFF webbmaster får kännedom om att sådant förekommit.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

NY BOK: Kjeller- Vi Lander!"

Inläggav Rob » 19 aug 2020, 14:54

Kjeller-Vi lander!
En luftig bok om sivile fly på Kjeller før 1939
Forfatter Rob J M Mulder, Sigbjørn Modalsli

Det har kommet mange bøker om historien til Kjeller flyplass (nord om Oslo). Det var først og fremst en militær flyplass der Hærens flyvåpen og Hærens flyvemaskinfabrikk/Kjeller flyfabrikk holdt til. Kjeller var også plassen der landfly fra inn- og utlandet ved ankomst til Norge måtte lande. Det fantes tollklarering på stedet, og flyvere fikk hjelp med det daglige vedlikeholdet. Mange norske fly landet her for å få sitt luftdyktighetsbevis fornyet eller få fly registrert. Hærens flyvemaskinfabrikk/Kjeller flyfabrikk stilte lokaler og personale til rådighet for privatflyvere. Det var et flott samarbeid der.

Foruten norske flyvere landet det regelmessig utenlandske flyvere som kom på Norgesbesøk, blant dem en del svenske. I boken førsøkes det å gi en så komplett som mulig oversikt over de sivil registrerte flyene som har vært på Kjeller. Dessverre er det ikke alltid mulig å finne et bilde til flyet på flyplassen, men der hvor det fantes vises det et bilde av flyet. Mellom 1936 og 1938 kom Deutsche Lufthansa og Det Danske Luftfartselskab regelmessig med landfly til Kjeller på vei til og fra London.

Boken tar for seg tiden fram til 1. juni 1939, altså inntil Oslo Lufthavn Fornebu ble åpnet. Den er først og fremst en reise gjennom Kjellers rike flyhistorie. Det er viktig at den historien blir tatt vare på for de neste generasjonene.

Forfatter: Rob J M Mulder, Sigbjørn Modalsli
Format: 208 sider, 244 bilder, 3 fargeprofiler, 170x240mm, hard cover
Språk: norsk
Forlag: European Airlines Rob Mulder
ISBN: 9778293450023
Pris: Kr. 275 + porto.

Kan kjøpes her: https://www.europeanairlines.no/product/kjeller-vi-lander/
Bilagor
Kjeller-Vi lander - forsiden2.jpg
Med vennlig flyhilsen
Rob Mulder
Rob
 
Inlägg: 113
Blev medlem: 23 feb 2008, 12:55

Återgå till Köp-, byt- och sälj

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster