Sida 1 av 1

Ny flygbok på gång!

InläggPostat: 11 aug 2014, 19:36
av Lennart A
Bild

Nästa vecka väntar jag leverans av denna bok. Den kostar 199 kr + porto, sammanlagt 240 kr.
Beställ gärna ett ex genom att betala in till PlusGirokonto nr 41 09 28-6 (Z-förlaget).
Ange namn och adress.

ERBJUDANDE: Göringboken + Jemenboken för 300 kr inklusive porto

Hermann Göring var en av dem som bar det största ansvaret för den tyska nazistregimens illdåd. I unga år var han stridsflygare och det var som pilot som han för första gången kom till Sverige. Han bodde under en period på tjugotalet i Stockholm, gifte sig med en svenska och gjorde senare flera besök här i landet.
Vad hade Göring egentligen för sig i Sverige? Han var flygare till yrket och verksam med anknytning till flyget i hela sitt vuxna liv. Hans kontakter med Sverige fortsätter ända in på 1940-talet, då vi desperat försökte rusta upp vårt försvar och Göring var den som ytterst bestämde över exporten av tysk krigsmateriel. Han påstod sig värna om svenska intressen, men ondgjorde sig ofta över den svenska pressens frispråkighet. Tack vare Görings svenska släktingar fanns en inofficiell kanal mellan Stockholm och Berlin under kriget.
Det var Svenska Lufttrafikaktiebolaget, Sveriges första flygbolag, som anställde Göring och boken innehåller även en historik över detta företag.
Hermann Göring och Sverige är en blandning av person-, flyg- och företagshistoria, där kända personligheter passerar i revy och där många av de myter som uppstått kring Göring i Sverige avlivas.


Mer info: http://z-bok.se/catalog.21.html

/Lennart Andersson

Re: Ny flygbok på gång!

InläggPostat: 11 aug 2014, 21:31
av Mats Averkvist
Detta ser vi fram till Lennart!
Jag har nästan läst färdigt Peter Kilduffs biografi om Görings verksamhet under första världskriget så det blir spännande att läsa fortsättningen!

Re: Ny flygbok på gång!

InläggPostat: 13 aug 2014, 07:55
av Hans Krensler
Gratulerar Lennart A - en måste-bok, absolut :D !

Vänligen

Hans Krensler