Sida 1 av 1

SFF forum får ny adress

InläggPostat: 22 maj 2013, 12:20
av Sven-Erik Jönsson
Med anledning av att det hittills inte varit möjligt att lägga in en länk i Facebook till SFF forum, har vi nu bytt adress till vårt forum.

Den nya adressen är http://forum.flyghistoria.org.

Den gamla adressen http://forum3.sff.n.se fungerar fortfarande, men kommer att tas bort inom närmaste tiden, med hänvisning till den nya adressen.

Problemet har varit att Facebook inte godkänt url-adresser med en bokstav före toppdomänen .se och vårt forumsadress slutade på ".n.se".

/Sven-Erik

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 23 maj 2013, 08:16
av Christer Engdahl
Windows XP pro + Internet Explorer 8 och Windows 7 pro + Internet Explorer 10 (samma hårdvara, dual boot)

"Logga in mig automatiskt vid varje besök" fungerar inte på den nya adressen.

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 23 maj 2013, 15:30
av Christer Engdahl
När jag är "automatiskt utloggad" på den nya adressen, stänger och öppnar forumet via den gamla adressen så är jag "inloggad".

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 23 maj 2013, 21:48
av Sven-Erik Jönsson
Det skall inte vara någon skillnad jämfört med gamla adressen, men Du behöver troligen lägga in användarnamn och lösenord på nytt och ange att systemet skall komma ihåg uppgifterna. Kan det vara cache-minnet som ställer till det för Dig? Prova att rensa det.

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 24 maj 2013, 10:05
av Christer Engdahl
Min erfarenhet är att om det på andra sidan min brandvägg sker en förändring som resulterar i felfunktion, då ska jag sätta mig på händerna, jag kan inte göra något åt det. I brist på annat att göra har jag dock roat mig ...

Jag rensade cachen, inklusive alla lösenord (suck) men det var inte lösningen.

När jag loggar in via den gamla adressen sker ingen förändring av adressen. Den är http://forum3.sff.n.se/ även efter inloggning och jag blir ihågkommen. Om jag loggar ut manuellt så minns Windows mitt användarnamn och lösenord när jag återvänder.

När jag loggar in via den nya adressen förändras den vid inloggning. När jag börjar är den http://forum.flyghistoria.org/ men efter inloggning har den förändrats med tillägget "index.php?sid=8b4be38ba767d8c83a4ac0e0716c3541" där de 32 siffrorna/bokstäverna är slumpmässiga. Om jag sparar denna adress som en ny länk blir jag ihågkommen. Om jag loggar ut manuellt så minns Windows INTE mitt användarnamn och lösenord när jag återvänder. Det är ju baserat på http://forum.flyghistoria.org/ och denna länk har en annan adress. Efter att ha knackat in användarnamn och lösenord och åter är inloggad, då har de 32 siffrorna/bokstäverna förändrats och jag blir inte ihågkommen förrän jag har sparat denna adress som en ny länk.

Om jag återvänder via http://forum.flyghistoria.org/ minns Windows mitt användarnamn och lösenord.

Beteendet är detsamma på Windows XP pro + Internet Explorer 8 som på Windows 7 pro + Internet Explorer 10. Detta bevisar att problemet inte ligger på min sida brandväggen utan på den server som genererar de 32 siffrorna/bokstäverna. Kan det vara kopplingen mellan nya och gamla adressen?

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 24 maj 2013, 14:28
av Christer Engdahl
... efter inloggning har den förändrats med tillägget "index.php?sid=8b4be38ba767d8c83a4ac0e0716c3541" där de 32 siffrorna/bokstäverna är slumpmässiga. Om jag sparar denna adress som en ny länk blir jag ihågkommen.

Det verkar vara tidsbegränsat, nu är jag utsparkad igen.

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 25 maj 2013, 20:06
av Sven-Erik Jönsson
Vore intressant att få info om det har märkts några förändringar hos fler och i så fall på vilket sätt.
/Sven-Erik

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 25 maj 2013, 20:31
av Roger Andreasson
Jag kör Firefox och blir inte automatiskt inloggad längre (även fast jag valt det med nya adressen). Dock kommer FF ihåg mitt lösen vilket då fylls i per automatik så det är bara att klicka på logga in.

/Roger

Re: SFF forum får ny adress

InläggPostat: 26 maj 2013, 09:02
av Bo Häggkvist
Har samma problem med min dator fungerar inte med automatisk inloggning använder windows 7 Home Premium och IE 10.
73 de bosse