Sida 1 av 1

'Anslutningen är inte säker' i rött!

InläggPostat: 15 okt 2019, 19:48
av Arne M
Jag vet inte om det har debatterats här i 'Data- och forumfrågor' tidigare? Men jag undrar om forumets väbbmästare kan besvara vad jag kan göra för att få en säkrare anslutning till forumet. Tittar man i adressraden (Firefox 69.0.3) och klickar på !-tecknet längst till vänster får man diverse webbplatsinfo om vårt forum.

Bl.a. står det under rubriken Anslutning följande lite dystra information 'Anslutningen är inte säker'! På andra forum som jag besöker har man en url-anslutning med en https-adress. Kan inte Svenskt Flyghistoriskt Forum införa det också. Inte för att jag direkt oroar mig för att någon ska kunna hacka mina inlägg men någon anledning är det väl till att väbbläsarna varnar för detta?!

Re: 'Anslutningen är inte säker' i rött!

InläggPostat: 09 nov 2019, 13:48
av Roger Andreasson

Re: 'Anslutningen är inte säker' i rött!

InläggPostat: 19 nov 2019, 13:50
av Sven-Erik Jönsson
Vi kommer närmaste tiden att prova en justering av inställningar. Att sidan nu inte är "säker" innebär att om två eller fler personer är uppkopplade på samma wi-fi nätverk, så skulle de, om de vill och har kunskapen, kunna gå in och se varandras lösenord till forumet. Någon annan fara skall inte finnas.
Eventuellt kan vissa länkar som på samma sätt inte är "säkra" och inlagda i trådar bli problem att öppna efter ändringen, men det får vi testa.
/Sven-Erik

Re: 'Anslutningen är inte säker' i rött!

InläggPostat: 13 dec 2019, 10:52
av Sven-Erik Jönsson
Nu är justeringar gjorda för forumet, så det skall fungera som säker sida. Det bör inte vara någon funktion som påverkats negativt, men skulle ni upptäcka något, vänligen hör av Er.

Hälsningar
Sven-Erik