Flyget i resebranschen -tidig charter och SAS

Här skriver vi historier om civil och militär flygverksamhet, sanna såväl som skrönor.

Flyget i resebranschen -tidig charter och SAS

Inläggav Lars Sundin » 30 jul 2016, 16:40

Nyligen försökte jag finna ut litet om ett foto som visades på forumet - av allt att döma var det ett charterplan på 50-talet. Detta ledde till en webbplats där man kan läsa om minnen från resebranschen. Där ju flyget är central - tänk exempelvis på den tidiga charterns och lågprisflygets stora roll.

http://reseseniorer.se/lasvarda-reseminnen/ finns berättelser från branschen. Göte Rosén med sin insats för att få igång chartern medan Pontus Ekström-Oakley berättar vad man hade för sig i SAS, t ex hur man hanterar en rosenrasande f d ÖB som blivit överbokad. Den framgångsrike resebyråmannen, hotellägaren och konstsamlaren Hans-Erik Börjeson (som stod bakom HEB-resor) berör bl a motsättningarna mellan charterbolag, SAS och myndigheterna.

Här får vi läsa om vardagsepisoder, kritiska händelser, kända profilers beteende m m. Texterna är inte nyskrivna utan skrivna för några decennier sedan.

Passar på att tipsa om ett visionärt radioföredrag 1944 av Hans Ostelius om hur flyget skulle komma att utvecklas. Se http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/738070?programid=1602 Riktigt så fint blev det ju inte...
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2881
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen

Återgå till Civila och militära flyghistorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster