Användandet av Apparat 15 på S 35E?

Här kan Du skriva flygrelaterade frågor och inlägg som behandlar både historia eller nutid.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Användandet av Apparat 15 på S 35E?

Inläggav Stellan » 22 nov 2019, 18:28

Vad jag har föstått bestod Apparat 15 på S 35E av dels elektroniska motmedel i kapslar på yttervingarna och dels av fackel-/remsfällare på motorns bakre del.

Användes dessa fällare under övning eller något skarpt läge? Finns det bilder på användandet?

Kunde man ladda respektive fällare med valfritt motmedel eller var de avsedda för endera? Vilken sida laddades i så fall med vad?

Var det samma system av fällare som infördes på J 35OE för Österrikes räkning (från fd. danska flygplan)?

Hur kommer det sig att J 35F/J aldrig utrustades med remsfällaren, de torde ju dessutom funnits över efter att S 35E avvecklats? Eller fanns det andra alternativ som användes?
Stellan
 
Inlägg: 311
Blev medlem: 05 maj 2008, 14:14

Re: Användandet av Apparat 15 på S 35E?

Inläggav Eastanglia » 27 nov 2019, 17:57

Apparat 15 fanns inte integrerad i S 35E från början. Maskinerna byggdes om med denna utrustning under 1970-talet. Apparat 15 hade fyra st sensorer för mikrovågsstrålning, två framtriktade som satt under yttervingarna, och två baktriktade, monterade på bakkroppens sidor, i förlängning av luftintagen. Om du besöker F 11 museum kan du se delar av denna utrustning monterad på Sigurd 59. Detekterad mikrovågsstrålning från radar indikerades visuellt vid FLI och akustiskt. Här kunde föraren få bäring till mikrovågskällan.

Om Kapsel B var monterad under maskinens högra vinge, fanns förutsättningar för rems- och fackelfällning, var för sig eller samtidigt. Manuellt på förarens åtgärd eller automatiskt. Detta skedde via val på en liten panel i kabinen.

Om Kapsel A var monterad under maskinens vänstra vinge fanns föutsättningar för störning av fiendens radar. Min uppfattning att Kapsel A funktion skedde automatiskt, efter inställningar som gjort på kapseln före start.

Det finns bilder på https://www.x-plane.org/home/urf/aviati ... -s35e.html Där kan du se taxande S 35E på Akktu Stakki-divisionen.

I Kapsel B laddades remsorna längre fram, och facklorna längst bak i kapseln.

Det fanns begränsat med spaningsflygplan, och det var prioriterat att få hem de spaningsdata maskinerna bar på efter uppdrag. Mycket prioriterat. Därför kostade man på spaningsflygsystemen med integerade motmedel.

Jag bedömer att man inte hade ekonomiska medel att flytta över apparat 15 och bygga om 35F. Dessutom nyttjades kapslarna på attack- och spaningsviggen, fram till 2004. Det var begränsat med kapslar. Kapsel A krävde dessutom särskild klargöringsutrustning.
/Ragnar Dyrssen, Bromma
Eastanglia
 
Inlägg: 13
Blev medlem: 14 okt 2010, 22:12
Ort: Bromma

Re: Användandet av Apparat 15 på S 35E?

Inläggav Stellan » 13 dec 2019, 15:49

Tack Ragnar för ditt svar, förklarar en hel del.
Stellan
 
Inlägg: 311
Blev medlem: 05 maj 2008, 14:14


Återgå till Svenskt Flyghistoriskt Forum - allmän del

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 42 gäster