Sida 1 av 1

Regler för användning av SFF Forum

InläggPostat: 03 jun 2019, 08:46
av Sven-Erik Jönsson
Reglerna för användning av SFF forum är sedan någon månad uppdaterade. Reglerna finns överst i forumet under ”Läs detta först – regler och tips”. Revisionen har gjorts av moderatorerna Mats Averkvist och Carl-Olof Emanuelsson tillsammans med undertecknad administratör. Väsentligaste ändringen är det som gäller användandet av någon annans text eller bild, som nu förtydligats.

Vi har noterat att externa texter från andra medier vid vissa tillfällen har kopierats och det är inte acceptabelt. Med hänsyn till lag om upphovsrätt, så måste vi ta bort sådana inlägg, där externa texter eller bilder använts. Om du har upphovsmans tillstånd att använda texten, så skriv det i samband med inlägget. Om det är en text på nätet som du vill hänvisa till, använd då möjligheten att göra en länk till den texten.

I forumet har vi även tagit bort två kategorier och slagit samma två andra. De som tagits bort var dels den som var avsedd att användas av regionernas funktionärer, men som inte använts på flera år, samt kategorin "Off topic". Inläggen i den senare är flyttade till den allmänna delen i forumet.

De kategorier som vi slagit samman är Civila flyghistorier och Militära flyghistorier, som båda haft mycket litet antal inlägg. Kategorin heter nu Civila och militära flyghistorier.

Sven-Erik Jönsson

Re: Regler för användning av SFF Forum

InläggPostat: 03 jun 2019, 15:42
av Sven Blomberg
Jag vill med detta inlägg understryka det som Sven-Erik skriver om upphovsrätt på foton. Vi, Östra Sörmlands Flygklubb, hade en bild på SE-GVB på vår hemsida eftersom den ägdes av BFK, som vi hade samarbete med. Då fick vi ett brev från något copyrightföretag. De uppmanade oss att omedelbart ta bort bilden, eljest skulle de stämma oss. Vi fick även betala in en summa, 2.850 kronor, som skulle gå till upphovspersonen. Vem det var framgick inte.