Checklista för forum - några tips

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Checklista för forum - några tips

Inläggav Administrator » 26 feb 2016, 16:04

Att skriva ett nytt meddelande

Klicka på knappen "Ny tråd". Skriv en rubrik i rubrikrutan och sedan texten i det stora textfönstret.
Önskar Du fet stil, tryck på knapp "B" och skriv den text som skall vara i fet stil mellan de båda "b" [b ] dvs här [/b ].
Knappen i används om man vill ha kursiv stil, och knappen u när man önskar understrykning av text.


Att lägga in en bild eller en länk

Om Du vill lägga in en bild som finns på nätet, tryck på knappen Img. Du får då upp [img ][/img ] i textfältet. Skriv eller klistra sedan in adressen där bilden finns på nätet mellan de båda parentestecknen ] [ .

Vill Du lägga in en länk, så använder Du knappen URL på motsvarande sätt som Img knappen ovan.

Så här skall Du skriva en länk
[url ]http://www.flyghistoria.org[/url ]
alternativt
[ url=http://www.flyghistoria.org]valfri text t.ex. namnet på sidan[ /url ] Med detta alternativ gömmer Du länken under den valfria texten och resultatet blir så här: SFF.


Att ladda upp bilder.
Det är nu möjligt att ladda upp bilder till ett inlägg. När Du har loggat in och skapar en ny tråd eller gör ett inlägg i en befintlig tråd, då finns under skrivfältet en flik med text "Ladda upp en bilaga". Tryck på fliken och sedan kan Du med knappen "Bläddra" hämta bilden på Din hårddisk. Därefter trycker Du på knappen Bifoga filen. Det kan ta en liten stund innan bilden är uppladdad. Sedan ställer Du markören där Du vill ha bilden och trycker på knappen "Placera inom inlägget".
Bilden får inte vara för stor, lämplig storlek ca 1200 pixlar på bredsidan. Om den är alltför stor nekas Du möjlighet att lägga in bilden, förminska då bilden.
Lämpligaste formatet är jpg.
De bilder som Du laddar upp måste Du ha rättigheten till. Vi accepterar inte att material som någon annan än Du själv har rätten till laddas upp och när det är ett uppenbart brott mot denna regel tar vi bort bilden.

Förhandsgranska alltid innan Du lägger ut Ditt inlägg. Då har Du möjlighet att lättare upptäcka eventuella skrivfel och rätta dem.

Använd gärna sökfunktionen för att söka efter något som Du vill veta mer om. Undvik bindestreck i sökning, sökmotorn uppfattar det som ett minustecken och att sökning inte skall ske på det som står efter bindestrecket. Om Du vill söka på flygplan SE-ABC, sök endast på ABC. Alternativ rekommenderas att göra sökningen i Google och lägga till SFF Forum i sökbegreppet där.

Moderatorer är Mats Averkvist och Carl-Olof Emanuelsson. Administratör är Sven-Erik Jönsson.
Administrator
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 26 feb 2016, 15:23

Återgå till Läs detta först – regler och tips

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster