21a. En påg från Alstad

Moderatorer: Henrik Tisell, Mats Averkvist, Sven-Erik Jönsson

21a. En påg från Alstad

Inläggav Mats Averkvist » 27 feb 2018, 19:15

Ett stationssamhälle på Söderslätt

Författare: Bo Nilsson
Förlag: Alstad Bokförlag
Format: A4, 213 sidor, inbunden.

Bild

Bo Nilsson har skrivit sina memoarer, eller som han kallar det: En krönika om ett liv, om företagsamhet, motgångar, framgångar. Förordet är skrivet av den, i flyglitteratursammanhang, kände författaren Torgil Rosenberg. Han har också för övrigt gjort bokens layout.
Boken inleds med beskrivningar av uppväxt, faderns åkeriverksamhet, värnplikt, utbildning etc. Med ett begynnande flygintresse som barn, blev det istället studier på Handelshögskolan. Flygintresset hade förskjutits något åt trafikflygets ekonomi och han ville skriva en bok om detta, men istället blev det en artikel i Flygets Årsbok 1957. Efter skolan hamnade han som direktörsassistent på det nystartade Linjeflyg.
Linjeflygs första fem år beskrivs ingående på 22 sidor och ett särtryck är utgivet och distribuerat till medlemmarna i Linjeflygs kamratklubb. Man får också en liten tillbakablick på Kurt Björkvall, Björkvallsflyg och Skandinaviska Aero och så Airtaco förstås.
Bo och hans hustru Harriet tog flygcertifikat och blev så småningom egna företagare och blev importör av Beagle (Auster)-flygplan. Verksamheten utökades med Flygverkstäderna i Norrtälje (FNA), skogsbesprutning och charterflyg under namnet Sverigeflyg AB. Så blev det också utökad reseverksamhet med bussbolag. Allt detta gick inte bra. Bo bytte till fastighetsbranschen.
Boken avslutas med ett par kapitel om familjens semesterresor till lands och till havs, och om Bos hobby med veteranbilar.
Användarvisningsbild
Mats Averkvist
 
Inlägg: 867
Blev medlem: 23 feb 2008, 10:33
Ort: Strömsnäsbruk

Återgå till Flygböcker utgivna 2017-2018

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst