Vad har hänt med PPRuNe?

Här kan Du skriva flygrelaterade frågor och inlägg som behandlar både historia eller nutid.

Moderator: Sven-Erik Jönsson

Vad har hänt med PPRuNe?

Inläggav Arne M » 11 apr 2008, 23:06

Sedan någon dag kan man inte gå in och läsa på PPRuNe-forumet utan att först ha registrerat sig. Tidigare har det varit fritt fram att oregistrerat i alla fall läsa på det forumet. Är det någon som har en aning om vad som hänt?

Att man måste registrera sig för att kunna skriva och posta inlägg är ju helt OK och normalt. Men att inte ens kunna passivt läsa inläggen på forumet verkar bara konstigt; de flesta forum jag brukar gå in och enbart läsa på tillåter detta utan att man först reggar sig. Skulle jag vilja skriva något på PPRuNe vore det förstås en annan sak med registreringen. Men nu vill jag bara läsa "ryktena" på PPRuNe-forumet. :-(
Arne M
 
Inlägg: 365
Blev medlem: 26 feb 2008, 15:27

Inläggav Lars Sundin » 12 apr 2008, 00:57

Hej Arne!

Jag undrar om verkligen någon ändring har skett. Jag registrerade mig för några månader sedan och antagligen var anledningen den att jag måste göra det för att få läsa det jag ville läsa; jag hade inga ambitioner att skriva något. Jag ser heller ingenstans något om att villkoren ändrats. Dock får man ju av hemsidan intryck att en del kan ses fritt, men något sådant har jag inte hittat.

Jag har inte hittat något meddelande om att kraven ändrats; har du?

Man kan ju tydligen utan att ha registrerat sig få glutta i arkivet. Googla t ex på frasen: If anyone needs help resizing pics to the preferred 800x600 size, I'm happy to assist - please pm me or email me. (Sätt citationstecken ikring.)

(Inläggning av bilder är ett besvär för många, på alla forum. Som någon kommenterar: I can fly the Atlantic but I can't post a picture... hmm Man får här "standardtipsen".)

Ett försök på: It is that time of year when thoughts turn to flying displays and when PPRuNe gives it's support to a large part of our aviation heritage, the Shuttleworth Collection
ger dock ingen sammanfattning - finns kanske inte i arkivet ännu.

(De som åker till England för att se veteranplan från 1910-1945 på gräsfält har här mycket smarrigt att se på. Inlägget är http://www.pprune.org/forums/showthread.php?t=214071.

Lars S, med ett ganska intetsägande svar
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2279
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen

Nu behövs registrering

Inläggav Arne M » 12 apr 2008, 03:10

Hej Lars!

Jo, men du skriver ju att du registrerade dig för några månader sedan och då har du naturligtvis kunnat se alla inläggen på PPRuNe-forumen som vanligt även de senaste dagarna. För dig har inget nytt skett alltså!

Men jag (som inte har registrerat mig) har fram tills för några dagar sedan fritt kunnat gå in och läsa alla inläggen på "ryktesforumet". Det enda som varit svårt nyligen var när den omtalade BA-olyckan med B777 hände på Heathrow eftersom trycket på servern då var så hög att man fick införa vissa temporära restriktioner på PPRuNe och låta registrerade ha företräde till forumen, både läsning och skrivning/postande.

Vad jag kan förstå har det inte varit något väsentligt på olycksfronten som hänt i dagarna vilket kan ha föranlett en anstormning av PPRuNe än en gång. Det måste rimligen därför vara någon policyändring som genomförts. Och då borde man angivit detta på inloggningssidan till det forumet. Istället möts man av detta meddelandet från PPRuNe:

"Sorry, but you must register or login to view this page."
Arne M
 
Inlägg: 365
Blev medlem: 26 feb 2008, 15:27

Om PPRuNe och även PPRooN

Inläggav Lars Sundin » 12 apr 2008, 06:23

Hej Arne!

Jo, som van besökare på PPRuNe måste du ha rätt. Jag är ganska sällan där. Min enkla undran gällde bara - varför registrerade jag mig då för några månader sedan? Jag har gått tillbaka i gamla inlägg på SFF forum där jag hänvisat till PPRuNe och inte funnit att jag påpekat att man måste registrera sig. Man har kanske utökat registreringstvånget? Fortfarande står det dock bara litet diffust: You are currently viewing the forums as a guest which gives you limited access to view most discussion threads and some of the other features.... Just nu hittade jag inga ämnen som var öppna för alla.

Däremot verkar alla fortfarande kunna nå arkiverade diskussioner i något slags enklare format. Jag har inte haft några problem med registreringstvånget.

PRuNe startades kring 1995 av Danny Fyne och han assisterades snart av en Robin Lloyd. I slutet av förra året såldes det till ett amerikanskt företag, jag har nu glömt för vilken summa. PPRuNe-tråden om saken verkar borttagen. Se http://www.pirep.org/forum/viewtopic.php?t=6155&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=317ed0bb40c0f639603edc2be7102fcc Här får man veta litet mer om "livet på PPRuNe-forumet" och att allt väl inte varit frid och fröjd. Några intressanta inlägg verkar borttagna.

Om det nya ägarskapet medför några förändringar vet jag inte. Fyne hade för några år sedan en fajt med RyanAir som ville ha en för bolaget ofördelaktig tråd borttagen. Möjligen togs den bort men kritik återkom i en annan tråd.

Jag har trots letande inte hittat något vare sig på PPRuNe eller annorstädes om att det skett någon ändring, men de flesta bruksanvisningar jag läst till forum (fora alltså...) har varit irriterande generella genom att inte vilka optioner som används och inte används i det aktuella forumet.

Det finns tydligen ett "skämtforum" PPRooN som skojar med PPRuNe, på http://www.pproon.com/ som verkar rätt roligt. Skall man gissa att det är australiskt, Fyne brukade ha ett "gott öga" till folk därifrån läste jag. Se http://www.pproon.com/viewtopic.php?t=1419 för ett smakprov. Läsare utan sinne för humor och ironi varnas för PPRooN, andra kanske erinras om att allt skämtsamt på engelska är inte så roligt!

Lars S, som ändrat litet då och då under morgontimmarna men så länge ingen svarat på inlägget, markeras inte ändringar. Lägger nu till ytterligare en karakterisering av sajten:http://www.answers.com/topic/professional-pilots-rumour-network?cat=biz-fin
Användarvisningsbild
Lars Sundin
 
Inlägg: 2279
Blev medlem: 23 feb 2008, 07:17
Ort: Handen


Återgå till Svenskt Flyghistoriskt Forum - allmän del

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 6 gäster